הצעת נישואים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 15/08/07 11:21 א באלול התשסז

שאלה

לרב שלום.

רציתי לדעת אם מותר לבחור להציע נישואין לבחורה עם טבעת. אין פה נישואים אמיתיים נכון? הרי אין פה עדים. אני יודעת שזה נשמע קצת דבילי אבל בהרבה מיקרים השמיים והארץ היו עדים, בהצעת נישואים הם לא יכולים להיות בלי ההשבעה של בני הזוג נכון...?

תשובה

שלום לך,
אם אין עדים וברור שאין בכך רצון לקדש, הרי אין כאן נישואין , אולם הדברים דקים ועדינים , ולכן הייתי נמנע , באופן שאין בני הזוג מכירים את כל פרטי ההלכה.
בברכה,
אריאל פריש.