הפרשת חלה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 23/02/09 10:01 כט בשבט התשסט

שאלה

שלום

עד עכשיו הפרשתי חלה בפחות מ 1700 גרם מאחר ולא ידעתי שצריך מכמות מסוימת רק להפריש חלה.

מכיון שאני יודעת שהמצווה הזו מאוד חשובה לנשים לא הייתי רוצה להפסיק עם זה רציתי לדעת 1.אם הפרשה ללא ברכה דינה כדין הפרשה עם ברכה.

2.הרבנית אמרה לי שניתן להפריש גם ממיני עוגות כמו רולדות וכאלו השאלה אם זה לא עשוי מאותו בצק זה בסדר גם או שחיבים מאותו בצק מדובר על בצק שמרים בשניהם.

תודה ר

תשובה

מצוות הפרשת חלה, מצווה גדולה היא, ואשריך שאת מקיימת מצווה. זאת.
יש מחלוקת לגבי מהי הכמות המינימלית להפריש חלה. לכן יש פוסקים שהפרידו בין הפרשת חלה בברכה בשל הספק להפרשת חלה בלי ברכה.
לכן הפרשת חלה ללא ברכה היא הפרשה בעלת אותו ערך כהפרשת חלה עם ברכה, אלא שיש מחלוקת בעצם החיוב שלה.

אכן הרבנית שלך צודקת. אם יש קילו קמח ממנו עשיתי עוגת שוקולד וקילו בצק ממנו עשיתי עוגת גבינה מותר להפריש משניהם אע"פ שבכל אחד לבד אין שיעור ורק בשניהם יש שיעור שמחייב הפרשת חלה, וזאת בתנאי שהבצקים כוסו במגבת אחת, או הושמו בתבנית אחת (אף אם אח"כ נאפו לחוד) אולם אם את מקפידה שהם לא יגעו אחד בשני כי אחד חלבי והשני פרווה, או כי אחד מתוק והשני מלוח אזי אין הם מצטרפים לשיעור הפשרת חלה.