הפסק טהרה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/08/07 22:08 ו באלול התשסז

שאלה

אשתי עשתה בדיקת הפסק טהרה 4 דקות לאחר השקיעה כפי שכתוב בלוח של עירנו מעלה אדןמים. האם יש מקום להקל ולהחשיב את הבדיקה הזו למרות האיחור? יש גם ספק לגבי השקיעה במעלה אדומים האם אופק מעלה אדומים קובע או שמא אופק ירושלים. מעבר לכך קבלת ההפסק שנעשה יקל מאוד הואיל ודחיה של יום אחד משמעותה טבילה בליל שבת דבר שהוא מאוד לא נח.

תשובה

אם הזדמן לה להיות בשירותים בשעה – שעתיים הסמוכים לשקיעה, ולראות שנייר הניגוב נקי, ניתן לסמוך על כך ולהקל. אם לא – קשה יותר להקל.

כל טוב,
רונן לוביץ