הפסקה באמצע תהילים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 11/02/08 13:22 ה באדר א'

שאלה

שלום רב, מס' שאלות בנוגע להפסקה באמצע קריאת מזמורי תהילים.

1. בכלליות- האם מותר לעשות הפסקה באמצע מזמור?

2. וביותר ספציפיות- האם מותר לעשות הפסקה בקריאת מזמור קי"ט שהינו ארוך מאוד, מה גם שהוא מחולק באמצע לפי חלוקת החודש לכ"ה וכ"ו בחודש, א.אם אני אומרת כל יום את המזמורים של אותו היום בחודש- האם מותר לי להפסיק באמצע מזמור קי"ט? ב. ללא קשר לחלוקת החודש- אם לקחתי על עצמי לומר את המזמור- האם מותר לי להפסיק באמצע ולהמשיך לאחר זמן מה?

2. אם אני צריכה לומר מס' מסויים של פרקים- האם מותר לי לעשות הפסקה לדו' לאחר 5 פרקים ולאחר שעה לומר עוד 5' וכו...

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום רב,
בתוך פסוק אסור להפסיק ולצורך חשוב ניתן להפסיק בין הפסוקים.
בין הפרקים ניתן להפסיק במיוחד לקרוא במספר חלקים ואין כאן כל שאלה.

כל טוב,
חיים רטיג,