הסדר לכתחילה?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 29/09/02 10:31 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום לרב!

האם הסדר זה לכתחילה?

הרי היאך אתם מחתימים אדם בתחילת שהותו בישיבה? הרי אולי הוא ירצה להמשיך ללמוד אחרי שנה וחצי?

האם אנחנו לא רוצים להקים גדוד של תלמידי חכמים ?

והרי ברור שהצבא פוגע בלימוד! רואים את זה!

יש לי חברים שחזרו מהצבא אחרי שנה וחצי, ואורים איך קשה להם לחזור לספסל בית המדרש?!

מה דעת הרב בענין?

תודה!!

תשובה

ב"ה כ"ח תשרי תשס"ג

שלום רב!

בעיקרון בהרבה ישיבות התלמידים בשעור א' נכנסים למסגרת של דחיית שירות, המאפשרת להם להמשיך ללמוד יותר משנה וחצי, מי שמעונין בכך.
באופן כללי תלמידי חכמים חייבים לקיים את כל מצוות התורה, ובין מצוות התורה קיימת מצות מלחמה, כדברי חז"ל: "הכל יוצאים למלחמת מצווה אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה".יש עוד מצוות המפסיקות את לימוד התורה, ולכאורה פוגעות בלימוד, אבל אין זו סיבה להפטר ממצוות אלו.
יש גם תלמידים שקשה להם לחזור ללימוד אחרי חתונתם, אנו משתדלים לעזור להם, כמו שאנו משתדלים לעזור לתלמידים החוזרים מקיום מצוות מלחמה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת