הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/11 10:49 ט באדר ב'

שאלה

שלום ברצני לשאול אם אפשר להניח כמה פעמים תפילין ? אם הנחתי בבוקר והייתי קצת עצבני אם מחשבות לא טובות אני יכול להניח עוד פעם בצהריים ? או שאני עובר על לא תשא

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מבחינה הלכתית צרופה זמן תפילין כל היום ויש גזרה לא להניח בלילה, שמא יירדם בתפילין. מצד שני יוצאים ידי חובת תפילין ברגע שהנחנו אותו למשך מספר שניות. הנחת תפילין דורשת נקיות הגוף ומחשבות. לכן חכמים קבעו שלא להניח תפילין כל היום כי אנחנו לא יודעים להיזהר בלשמור על גופנו וגם להיזהר ממחשבות לא טובות.

לכן מעיקר הדין ניתן להניח תפילין שוב. ברם, לכתחילה אסור להניח תפילין כשאתה עצבני ויש לך מחשבות לא טובות. ומה שאתה צריך לעשות לפני הנחה הראשונה זה לעשות לעצמך תרגילי הרפיה והרגעה ולכוון את המחשבות לכיוון החיובי, לכיוון של קדושה וטהרה.

בברכה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן