הלכות שבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/04/02 14:08 יג באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

1) מה זה כלי שני וכלי שלישי?

2)איזה מאכלים\משקים (כגון-מרק,קפה,תה...) מצריכים כלי שני ואיזה מצריכים כלי שלישי?

3)האם כל סיר\מאכל\תבנית מותר לשים ישר על הפלטה? והאם אפשר מהפלטה ישר לצלחת?

4)האם גם דברים מבושלים וגם לא מבושלים מותר לשים על הפלטה?

ואם הרב יכול לענות לי על השאלות לפי האשכנזים?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלומות

כלי שני הוא הכלי שאליו העבירו את התבשיל מהסיר העומד (או לחלק מהדעות - גם אחרי שהוסר אם עדיין חם בחום שהיד סולדת בו) על גבי האש.וכך הלאה- כלי שלישי וכו'.
ישנן מאכלים הנקראים קלי הבישול. לגביהם אין כלי שני מבשל. אבל הכלל הוא שכלי שני לא מבשל.
הכנת קפה אינה מותרת אלה בכלי שלישי ותה - צ"ע אם מותר ועדיף להכין תמצית לפני שבת.ויש מתירים בכלי שלישי.
אין לשם על הפלטה כל מה שחימומו המלא אסור בשבת כגון מה שהנוזל בו עיקר.
על הפלטה יש לשים רק מה שבושל והנו בכלל אין בישול אחר בישול. לכן מותר לחממו אבל אין שום היתר בשום מצב לבשל, לתקן, להכשיר דבר מה לאכילה בשבת אפילו על גבי הפלטה.

בברכה,

שי