הלכות הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/02/10 17:58 יד באדר התשע

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

שמעתי שבמפעלים מסויימים המייצרים מוצרי מאפה זורקים בכל שבוע 5 קילו קמח לפח לפני ייצור המאפים (האם יש הלכה מפורשת לדבר?) וכן במהלך השבוע לוקחים בצק אפוי מהתנורים וזורקים אותו לפח.

השאלה היא מדוע צריך לזרוק 5 קילו קמח בתחילת שבוע לפח, אם אפשר לתת אותו לנזקקים לאפיית חלות לשבת.

תודה מראש,

תהילה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין הגדרות של קילו או לא, היום כמות החלה היא קטנה ביותר (מעט לכל עיסה, ויש המפרישים כזית), ועל כן כדי להגיע לחמש קילו חלה צריך לעשות כמות ענקית של בצק. כך שהציור הזה נראה לי לא מציאותי.
הפרשת חלה היא כתרומה שאין אפשרות לאכלה שהרי היא שייכת לכהנים והם היום טמאים ולכן לא יכולים לאכל. בכל אופן הכמויות הן קטנות מאד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון