הלכות ברכות ברק\רעם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/03/10 18:29 כג באדר התשע

שאלה

שלום.

מס' שאלות בבקשה בהלכות ברכות רעם\ברק

1) אם ראית את הבזק ברק על קיר, (לא את ההבדק באופן ישיר) -האם עליי לברך על הברק ?

אם לא, אז כשאראה את ההבזק באופן ישיר -אברך ?

2) אם ראיתי רק חלק קטן מהבזק הברק , האם גם אז עליי לברך ?

3) אם בזמן ברק\רעם הייתי במצב שאסור לי לברך כגון -באמצע התפילה (או (מחילה מכבודך!) בנוחיות) -כשאשר שוב אשמע רעם \ אראה ברק (באותה הסערה) -אברך ?

4) ראיתי בהלכות ברכות הברק והרעם שאם ברכתי ביום מסויים על ברק\רעם, לא אברך באותו היום שוב על ברק\רעם, (אא"כ התפזרו העננים והתחילה סערה חדשה ). האם |"באותו היום" של זה נחשב דווקא מהזריחה-שקיעה או מהזמן שאני קם עד שאני ישן ??

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

1. ראייה על הקיר אינה ראיה לענין ברכות.
בחלק מברכות הראיה אנו נוהגים להחמיר אפילו ראיה דרך חלון שקוף.

2. כן.

3. כן.

4. אינני יודע וספק ברכות להקל ולא לברך.
מזמן רציתי להעמיק בשאלה דומה אבל כפי שנאמר 'מה שהלב חושק - הזמן עושק'.

בברכה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן