הלכה (דחוףף)

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 12/06/07 11:03 כו בסיון התשסז

שאלה

לרב שלום רב!

אני כבר הרבה מאוד זמן לא עובדת וקיבלתי היום הצעה להיות אחראית משמרת במקדונלס...

האם יש איזה שהוא איסור לעבוד שם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא הספקתי משך היום לברר במחלקת הכשרות של הרבנות הראשית מה מעמדה של רשת מקדונלדס, אם באופן גורף אין לרשת הכשר או אם יש מסעדה או מסעדות מסויימות ברשת שיש להן הכשר.
אז אתן תשובה כללית:
מסעדה העומדת תחת השגחה ויש לה תעודת כשרות תקפה - אין כל בעיה לעבוד בה.
מסעדה שאינה עומדת תחת השגחת כשרות וממילא אין לה תעודת הכשר - אין לעבוד בה. הסיבה לאיסור - סיוע לדבר עבירה, גם אם ממילא מישהו יעבוד באותה עבודה. כמו כן יכולה להיות בעיה של מראית עין, אם את נראית כשומרת מצוות או שמכירים אותך ומישהו עלול לחשוב שאם את עובדת במקום זה אין בו בעייה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן