הליכה לפני תפילה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/11/10 09:22 כב בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת אם מותר לי לעשות הליכה של כ- חצי שעה בבוקר, לפני התפילה?

בד"כ אני קמה בבוקר (באיחור), נוטלת ידיים, מתפנה, "אשר יצר" ו"אלוקי נשמה"... תיכף אחרי זה אני צריכה להתחיל מהר עם ההכנה של הילדים ליציאה לבית ספר ולגן.

תוך כדי הכנות הכריכים, אני מכניסה משהו לפה , כיוון שקשה לי להתאפק, ואחרי שהמחזור הראשון של בית הספר יוצא אני יושבת לשתות קפה עם בעלי (לצערי עוד לפני המשך ברכות השחר)

זה טכס קבוע שלנו.

אחרי שהוא יוצא לעבודה ולוקח הילדים לגן איתו. אני מתפנה להמשך ברכות השחר ותפילה.

ראשית רציתי לדעת, האם זה בסדר להתנהל כך רוחנית, בהתחשב במצב הנוכחי?

שנית, האם מותר לי אחרי שכולם מתפזרים, להמשיך עם ברכות השחר, ואח"כ לצאת להליכה של חצי שעה, (לפני שמתחמם מידי) ואח"כ לחזור ולהתפלל שחרית?

תשובה

א. אין לאכול לפני תפילת עמידה. אבל אפשר לשתות קפה.
ב. אין ראוי ללכת לפני תפילת עמידה, אא"כ ההליכה עוזרת לך להתפלל יותר בכוונה.