שאל את הרב

הליכה לים ובחודש אלול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/13 04:13 טז באלול התשעג

שאלה

א) האם מותר ללכת לחוף הנפרד בתל-אביב? (יש בכל תל-אביב רק אחד כזה)

הבעייה היא שהחוף הזה סמוך מאוד לחופים מעורבים, ואדם ההולך לשם עלול להיתקל בקלות בנשים לא צנועות בדרכן לחופים המעורבים, מצד ב'-כאמור, זהו החוף היחיד הנפרד באיזור ואדם שגר בת"א-מסובך בשבילו להגיע לחופים בערים אחרות.

ב) כהמשך לשאלה הקודמת- כיצד ניתן להתמודד רוחנית ונפשית עם העובדה שנשים רבות בדורינו הולכות לחוף מעורב? ובכך עוברות לא רק על ההלכה, אלא אף על הבושה הטבעית שיש לאשה לחשוף את גופה לעינים זרות, כיצד נשים כה רבות בימינו איבדו את הרגש הטבעי הבריא הזה?

ג) האם כדאי ללכת לים או לבילויים אחרים בחודש אלול או בעשרת ימי תשובה? האם יש הבדל בין אדם שמקבל חופשה דווקא בימים אילו, ואין לו אפשרות ללכת למקומות הללו בזמנים אחרים, לבין אדם שיכול ללכת למקומות כאלו גם בחודשים אחרים?

תשובה

שלום וברכה

א. השאלה האם מותר ללכת לחוף הנפרד בתל אביב תלויה בתנאים, שאתה עצמך צריך לבחון. אם אפשר ללכת לחוף הזה בלי להתבונן בנשים לא צנועות – מותר, ואם לא – לא. צריך להימנע מלשים איסורים במקום שמותר, ובד בבד להתיר דברים שאסור. בדוק וראה בעצמך האם ניתן או לא ניתן.
ב. העובדה שנשחקה תחושת הצניעות והבושה היא חלק מתרבות חושפנית כוללת, השוחקת הרבה מאוד מושגים של אינטימיות, גופניות וכדו'. הסיבות לכך מחייבות דיון תרבותי עמוק, שיורכב הן מהתדרדרות, והן ממחאה כנגד פוריטניות ונצרות.
ג. שאלת ההליכה לים בעשרת ימי תשובה או בחודש אלול היא שאלה אינטימית וסובייקטיבית, שהתשובה של כל אדם לעצמו תהיה שונה. הדוגמה שבשאלה רק מעצימה זאת – בוודאי שהחלטתו של אדם היכול ללכת כל השנה לים תהיה שונה מזו של אדם שיכול רק בימים אלה. ומה טוב, אם אדם זה יקבל החלטה כפולה – גם לחיות חיי התעוררות ותשובה, וגם למצות את החופש וההנאה מהים, ואחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך.
כל טוב

כתבות נוספות