הכשרת כלי זכוכית

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 06/07/05 10:44 כט בסיון התשסה

שאלה

שלום, רציתי לדעת איך ואם אפשר להכשיר כלי זכוכית, למשל קערת מרק מזכוכית.

האם זה משנה שהזכוכית לא חלקה אלא מחוספסת(עם חריטות)?

תשובה

שלום וברכה. לענין הכשר כלי זכוכית נחלקו הפוסקים מחלוקת קוטבית. לדעת המחבר בשו"ע כלי זכוכית חלקים וקשים ואינם בולעים לכן אינם צריכים הגעלה כלל אלא שטיפה בלבד. ולדעת הרמ"א לכתחילה אף הגעלה לא מועילה להם.יש אומרים שחומרת הרמ"א היא רק ביחס לפסח ולא ביחס לשאר האיסורים. . גם לשיטת הרמ"א בהפסד מרובה יש אפשרות של הכשרה ע"י שריה ג' ימים במים בהחלפת המים כל עשרים וארבע שעות. יש מן הפוסקים האשכנזים שכתבו שהגעלה כן מועילה. לכן למעשה לפוסקים כמחבר אין צורך בהגעלה כלל ולאשכנזים יש לסמוך על הפוסקים שהגעלה מכשירה. את החריצים יש לנקות היטב.
בברכה

התשובה נכתבה על ידי הרב אביגדור שילה.