הכנות לקראת לידה משוערת לשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/06/02 15:13 כח בסיון התשסב

שאלה

שלום , אשתי בשבוע ה-40 להריונה .

בחברה בה אני עובד יש סוף-שבוע בים המלח. תאריך הלידה המשוער הוא בשבת הקרובה , אנחנו גרים בירושלים.

האם מותר לנו ללכת לסוף שבוע מבחינה הלכתית של שמירת שבת, בידיעה שאולי נצטרך לנסוע בשבת לבית החולים בירושלים ?

תודה ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד

מותר.
כיון שתאריך משוער אינו תאריך לידה הוא רק סביבות של לידה.
ואע"פ שצריך להכין מראש כל מה שאפשר על מנת להמעיט בחילולי שבת (המותרים). אין בהכנות אלו חובה לאשה להיות בבית חולים בתאריך לידה משוער.

עצה.
אם לאשתך היו סיבוכים בלידות הקודמות או שזו לידה ראשונה, לא כדאי לנסוע רחוק מבית חולים לא ביום חול ולא ביום שבת שאינך יודע כמה זמן יעבור מתחילת הצירים עד הלידה.

שיהיה בשעה טובה ובקלות