היתר חילול שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/15 18:51 כג בתשרי התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

האם יש היתר לחייל בשבת ואף בכיפור להיות זמין בפלאפון ולענות בעת הצורך?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש היתר משום פיקוח נפש הרבים אצל מי שחייב לענות בשבת לצרכים מבצעיים בלבד שקשורים לבטחון המדינה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן