הטבילה שהורסת אתחיי

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 19/08/10 23:11 ט באלול התשע

שאלה

לא אספר את המצב אליו הגעתי אך המצב שלי כרגע אינו מאפשר אפילו לשלם על הטבילה במקווה של אישתי.

הדבר יוצר ויכוחים ומריבות כאשר אנחנו חוסכים לטבילה וכך יוצא שפעמים חודשים אין אנו מקיימים אישות .

מאחר ודבר חובת הטבילה מפריע לאישתי יותר ממני , הבהרתי לה שאין בכוונתי לשמור יותר על נושא נידה (בעניין הטבילה ) , הסברתי את העניין בכך שאנו אכן נשמור את השבועיים אך נאלץ לוותר על הטבילה בגלל הנושא הכספי, בנוסף הסברתי לה שאין לי יכולת לשמור על עצמי יותר מחודשיים שלושה , היא מבינה אך קשה לה בנושא הטבילה .

אני מבין שיש לעניין הטבילה משקל רב , אך מאחר וזה מוריד את כל חיי לשפל המדרגה אני ממש מוותר על הנושא .

האם ישנה אפשרות אחרת חוץ מטבילה במקווה ?

תשובה

שלום וברכה!

ראשית, טרם מתן הפתרונות, אתה חייב להבין שני דברים.

א. לא הטבילה הורסת את חייך, אלא מצב הכלכלי שלך שגורם לכך שאינך יכול לשאת בנטל התשלום עבור שימוש במקווה. הוא השורש של הבעיה ואי יכולת התשלום למקווה רק הסימפטום. מצב הכלכלי שלך מצריך דיון ובירור נפרד כדי להבין מה הגורמים שהביאו אותך עד הלום. אני מציע לך לפנות לארגון "פעמונים" (את הפרטים שלהם תמצא בקלות באינטרנט) המתמחה בהחזרת משפחות שנקלעו למשבר כלכלי לדרך המלך.

ב. טבילה זה לא רק עניין חשוב, אלא הוא קריטי - ללא טבילה אישה לא נטהרת ונשארת בטומאת נידה והמקיים יחסי אישות עמה וגם היא עוברים על איסור חמור מאד שעונשו כרת. לכן לוותר על הטבילה בלתי אפשרי.

אז מה עושים? כאן אנו עוברים לשלב הפתרונות ויש לך ג' אפשרויות:

א. חשוב על מה תוכל לוותר כדי לחסוך אותם 20 -25 שקל בחודש לטובת הטבילה.

ב. פנה למועצה הדתית, תסביר את המצב ותבקש אם אפשר לקבל אישור לטבול ללא תשלום. כמו כן פנה לרשויות הרווחה ותברר במה הם יכולים לעזור לכם כדיח לפתור בעיות כלכליות.

ג. פתרון נוסף הוא לטבול בים (פתרון טוב בעיקר לחודשי הקיץ החמים. בחורף יהיה קר מדי). ברם, טבילה בים מצריכה ידע מדוקדק כיצד עושים זאת כי יש מספר בעיות שאין אותן במקווה.

ראשית צריך לעשות את הטבילה בלילה במקום שאיש לא יראה את האישה טובלת. מצד שני ים בלילה מאד מסוכן וצריך להתנהג בזהירות יתרה.

צריך שמישהו יהיה בשעת הטבילה ליד האישה שיבדוק שהראש כולל כל השערות נכנס מתחת למים. אתה רשאי להיות שם.

צריך להקפיד שכפות רגלים ישארו נקיות מחול וטיט שבתחתית הים.

צריך להוריד כל הבגדים במים או לחילופין להשתמש בחלוק מאד רחב שאינו נדבק לגוף האישה ומאפשר כניסת המים בכל המקומות.

צריך לוודא שיאשה טובלת בתנוחה הנכונה ואינה נוטה לצד זה או אחר בגלל זרם הגלים.

אין לטבול בכיפת הגל, אלא במקום שטוח בין הגלים.

כולי תפילה שהקב"ה ישלח לכם ברכה בזכות הקפדה על הלכות נידה ותצאו מהמשבר שאליו נקלעתם.

בברכה,

חיים בריסק