החלפת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/12/11 08:07 ט בכסלו התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום

אני מבקשת להחליף אתהשם הפרטי מזה זמן רב או להוסיף שם נוסף לשם איתו נולדתי. האם השם הנוסף "סמדר" . האם תוכל לאמר לי בבקשה דעתך על השנוי ועל השם הנוסף? שאלה נוספת האם נכון הדבר לקרוא שם על שם אדם שנפטר בשיבה טובה? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שינוי השם איננו תרופה או מעשה עצמי, אם אדם משנה את מהותו הוא יכול לשנות את שמו וזה מועיל, אבל רק שינוי השם זה טיפול קוסמטי וחיצוני, ולא כדאי לעשותו אלא לצורך גדול.
ברור שקריאת שם על שם אדם שנפטר בשיבה טובה זו מעלה גדולה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון