שאל את הרב

החיים שלי הם גיהנום

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/01/06 16:00 ה בטבת התשסו

שאלה

אין לי הרבה שאלות כלפי אלוקים אני בסך הכל מאוד אוהב אותו. יש לי (הכל) בחיים, וברוך השם לא חסר לי כלום...

מה שכן יש לי גהנום נפשי בצורה הכי הרסנית שאפשר לעלות על הדעת. למה?!

אני לא חושב שיש לי איזה נשמה גבוה או משהוא כזה.. וגם אם כן אני מעדיף שלא יהיה לי שוא דבר הדומה לזזה אם זה המחיר.

לא פעם ולא פעמים שקלתי להרוס אותי גם מבחינה גופנית..

אז השאלה שלי לא כלפי שום אדם הבשר ודם, אלא כלפי היושב בשמיים. למה מגיע לי העוול הזה - מה כבר עשיתי שנפלה לחיקי מחלת הנפש הזאת.....

ישבתי פעמים בפסכיאטר אני לוקח 4 תרופות ביום כבר שנה שניה.

תשובה

שלום לך!

ממכתבך נראה שאתה עובר חוויות פנימיות מאד מייסרות. השאלות האמוניות שלך הם לא סתם שאלות פילוסופיות אלא שאלות רגשיות מתוך כאב גדול של חיים מאד קשים.

אף אחד לא יודע למה זה מגיע לך. אבל אפשר להניח שאם זה הגיע בדיוק לך זה מיועד לאפשר לך להצמיח בתוכם כוחות חדשים. הבנות חדשות שאולי יום אחד יאפשרו לך לעזור לאחרים. כשאתה נלחם כדי לחיות חיים פעילים, המאמץ שלך גדול לאין ערוך מהמאמץ של מישהו אחר וגם השכר שלך גדול. לפום צערא אגרא!

בכלל צריך לזכור שהקב"ה הביא אותנו לעולם על מנת לקיים יעוד ותפקיד ולא על מנת להנות ולחיות חיים 'טובים' במובן המערבי ההולוידי מהסרטים . יהודים אמיתיים, אינם מודדים את איכות החיים לפי רמת השלווה והשאננות שבהם אלא לפי רמת ההתמודדות והאתגר שבהם. ולפי רמת הסיפוק.

אני לא חושבת שהמילים הללו משכנעות או מנחמות אותך. עכשיו אתה מאד עצוב ואפילומזכיר מחשבות של הרס עצמי ואולי גם יש לך מחשבות של התאבדות. אבל אתה וודאי מבין שאלה פתרונות גרועים, בורחים מהתמודדות. הם מספקים אשליה של שלווה אבל באמת הם טומנים בחובם יסורים גדולים בעולם הבא ולעיתים גם בעולם הזה.

אני מבינה שאתה מטופל בתרופות. קודם כל, אם מחשבות כאלה התגברו לאחרונה כדאי שתבדוק האם המינון של התרופות עדיין מתאים הרבה פעמים צריך לשנות את המינון. מינון טוב של תרופות עשוי להיות יעיל אבל נראה לי שזה לא מספיק. כפי שעולה מהמכתב שלך אתה עסוק במחשבות מאד מעיקות וכדאי שתפרוק אותן אצל חבר או קרוב משפחה שאתה אוהב ושאשר לסמוך עליו שבוא לא יפיץ את המידע ולא ישתמש בו לרעתך. כמו כן נראה לי שדרושה לך תמיכה מקצועית. אם בקבוצת תמיכה ואם באופן אישי. אני מציעה שתנסה לברר על פסיכולוג קליני טוב וירא שמים שיוכל לעזור לך.
ייתכן שאין באפשרותך לממן טיפול פרטי ואז שווה ללכת לפסיכולוג מטעם קופת החולים שלך גם אם אינו עונה על הקריטריונים של יראת שמים ועוד ועוד. העיקר שהוא איש מקצוע בעל לב טוב שיכול להבין את העולם שבו אתה חי.

במידה ואינך זכאי כרגע לטיפול פסיכולוגי במימון הקופה תוכל לחשוב על פיתרונות אחרים:

1. לחלק גדול מהמועצות המקומיות והעיריות יש מרכזזי טיפול שמספקים טיפול מוזל גם אם אין סיבסוד מקופ"ח. צריך לפנות לעירייה או למועצה ולברר.

2. ישנם בתוך אוניברסיטאות מרכזי טיפול שבהם עובדים סטודנטים לפסיכולוגיה ושם אפשר לקבל טיפולים במחיר מוזל.

3. ישנם סטודנטים לעבודה סוציאילית שמעניקים שיחות תרפיה במסגרת עבודה מעשית. לעיתים שיחות כאלה, פטורות מחובת תשלום.

4. כדאי לברר לגבי קבוצות התמיכה של 'אנוש'. נראה לי שיש גם קבוצמות לגברים מהמגזר הדתי

–חרדי. שווה בדיקה.



אני מאחלת לך הרבה הצלחה.

תרגיש טוב!

רויטל

חברים מקשיבים



כתבות נוספות