החזר כספים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 20/01/08 19:54 יג בשבט התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לוויתי מחברתי סכום מסויים של כסף אך אינני יודעת בדיוק את הסכום. מה אני אמורה לעשות כדי לא לעבור על כל נושאי הריבית? האם אני יכולה לתת סכום שהוא יכול להיות קצת יותר מהסכום? או שעדיף לתת פחות?? (הכל ב"בערך")

תודה רבה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
תשוחחי איתה, תשאלי איתה, וכל הסכמה ביניכן על הסכום, תכווני שאם יותר, יהיה מתנה ואם מעט היעא תמחל לך על הסכום. וכך תמנעי מאיסור ריבית או גזל.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן