הזמנת אורחים בתקופת אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/12 13:30 כב בטבת התשעב

שאלה

שלום,

האם יש הלכה או מנהג (אנחנו מעדות המזרח- טוניס) שאוסר הזמנת אורחים ו/או להתארח בתקופת אבלות? אם יש הבדל בין תקופת ה-30 לתקופת השנה הראשונה, נא לפרט. תודה, שרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אסור לעשות סעודת מרעות כל השנה. סעודת מרעות פרושה סעודה שנעשית בשביל החברים והידידים. ועל כן אין איסור להזמין משפחה רגילה וקרובה, וכן אם זה סעודת מצווה (בלא שירים), אבל סתם חברים אין להזמין מכיוון שזה נועד להרבות ריעות ושמחה.
באבלות על אב ואם אין חילוק בין שלושים ושנה.

תנוחמו מן השמים

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון