הונאת ביטוח לאומי

חדשות כיפה הרב חיים נבון 08/04/08 09:15 ג בניסן התשסח

שאלה

שלום רב.

ידוע שאדם שלא עובד הוא צריך לשלם כל חודש יותר מ 100 שקלים לביטוח לאומי, אם הוא יעבוד יום אחד עם תלוש אז המעסיק ישלם עליו והוא יפטר מלשלם את כל הסכום, השאלה היא אם מותר לי להגיד לחבר/בן משפחה שיוציא לי תלוש כאילו עבדתי אצלו יום אחד ובכך אני לא יצטרך לשלם. ואם יש עצה אחרת אני ישמח לשמוע.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
ברור ופשוט שאסור לעשות זאת - זוהי הונאה של ביטוח לאומי. הדבר היחיד שמותר לעשות הוא לעבוד באמת אצל חבר מספר ימים מועט, ואז הוא יוציא לך תלוש אמיתי.
אנא זכור שאתה לא מהסס לקחת מביטוח לאומי - דמי אבטלה, בע"ה לידה וכדומה. אז אל תהסס גם לתת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן