הודות באינטרנט

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/02/07 20:37 ד באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב רציתי לדעת אם יש איסור כלשהו על הורדות באינטרנט דרך אתרי הורדות כלומר הורדות נגיד משחקים שירים וכו.. ואם יש מה טעם הדבר

בברכה ובתודה מראש.

תשובה

אין איסור להוריד תוכנות, דיסקים וכיו"ב מאתרים שנועדו להורדות, שבהם היצרן או המשווק מתיר הורדות. אולם אין להוריד תוכנות שיש עליהן זכויות יוצרים, והם הוכנסו לרשת מבלי שהיוצרים או המשווקים המורשים התירו את הורדתם, וזאת משום איסור גזל ומשום יורד לאומנות חברו. יש אמנם הסבורים שאין על כך איסור מצד הדין, משום שהתוכנה המצויה ברשת היא בגדר אבדה ששטפה נהר שמותרת לכל אחד, אולם גם לשיטתם אין זו מידת חסידות וראוי להחמיר.

כל טוב
רונן לוביץ