הדרכה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 24/12/06 16:21 ג בטבת התשסז

שאלה

שלום לרב ותודה רבה על התשובה!

רציתי לדעת עוד משהו בבקשה:

אם המדריכים שאיתי החליטו לערב את הבנים עם הבנות אבל "בהדרגה" כלומר ליפעמים פעולות מעורבות ( הם לא רואים בזה שום בעיה למרות שניסיתי להסביר ) האים הרב מציע לי " להלחם" על פעולות מעורבות "בהדרגה" או שהתירו מפני שלום? תודה מראש ידעיה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מי הם המדריכים שאיתך? – אם הם מדריכים מקבילים לאותו שבט, זה סיפור אחד. אם הם מדריכים לשבטים אחרים, הייתי מנסה לעשות את השבט אותו אני מדריך ל"סיירת" של הסניף. ליצור בחניכים תחושת המובילים את הסניף במספר נושאים וביניהם נושא זה של פעילות בנפרד. לשם כך כדאי מאד לקבל גיבוי מן הקומונר/ית. לא התייחסת להצעתי הקודמת להתייעץ גם איתו/איתה. האם אני יכול להבין שהקומונר בראש אחד עם חבריך? אם אני טועה, "גייס" אותו לצורך שידרוג הסניף המתחיל בשבט שלך. לשם כך נחוצה גם מדריכה המסכימה עם הכיוון (אצל מדריכות בדרך כלל יותר קל למצוא את המבינות שכך צריך לחיות חיי תורה ועבודה, שהם מאז ומעולם שאיפת ...) שתדריך את בנות השכבה.
אבל גם אם אין מקום להתיר מפני השלום אין צורך במלחמה. ושוב, מדובר בשיקול רציני. אתה יכול לא להלחם ולא לשתף פעולה אלא פשוט לפרוש. אם נראה לך שהשבט לא יצא ניזק אולי זה הפתרון. אם אתה חושב שגם אם תיסוג בנקודה זו, עדיין יש מספיק תחומים בהם תוכל לקדם את החניכים כך שתרומתך תמשיך להיות משמעותית, אתה רשאי לוותר לא בשביל השלום אלא למען טובת החניכים. אבל אל תיסוג בעיקרון, המשך לטפטף את הרעיון שבבסיסו ודאי הוא האמיתי, שמטרתנו לחנך לאידאלים ואחד הפרטים באידיאל התורני הוא פעילות נפרדת לבנים ונפרדת לבנות. לא מדובר כאן על דרכים שונות בתוך היהדות, אלא על דרך מול חוסר דרך. חוסר הדרך יכול להתאפשר רק בדיעבד, רק כאשר האלטרנטיבה גרועה יותר – פרישת חניכים מהסניף לטובת פעילות אחרת פחות טובה. אז אל נא תראה תשובה זו כויתור אלא כאתגר להמשיך בעוז.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן