הדרכה ודיבור עם בנות.

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/11/06 21:16 ה בכסלו התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שתי שאלות לי אלייך:

1)אני חניך/עוד מעט מדריך בתנועת בנ"ע. רבים מהמדריכים אצלנו נוהגים לדבר די הרבה עם צוות ההדרכה שאיתם וגם עם חניכות בשבטים שקטנים מהם (לא דיבורים ברומו של עולם, סתם שטויות) בשנה שנתיים ואפילו שלוש שנים, לא באחד על אחד אלא סתם בקבוצה.בין הפעולה לערבית או בחודש ארגון בערבים. הבנות הקטנות מהם מאוד נהנות מזה וחושבות על זה די הרבה. נראלי.

האם זה רע? ואם כן למה? האם יש חשיבות לעניין שהם מדריכים? ואם זה סתם שבט שמדבר עם שבט אחר?

2) בן ובת (מדריכים או לא מדריכים,זה לא משנה) שכן מדברים על עניניים 'גבוהים וקדושים' האם יש עם זה בעיה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום

העקרון צריך להיות - שיחה מתאימה הנצרכת לצורך חינוך. לפעמים - חלק מהמהלך החינוכי הוא לשוחח גם שיחות "סתמיות". וכן, החיים בנויים מנורמאליות, וכל עוד נשמר האיזון ביחס שבין קלות ראש ורצינות, וכן ככל שנשמרים גבולות בנושאי השיחה ותכניה, הרי שאין איסור בדבר.
ובודאי שביחס למדריכים שכל מה שקשור בחינוך אינו בגדרי איסור.

כל טוב,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן