הדלקת נר פעם שנייה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/12/06 09:02 כה בכסלו התשסז

שאלה

שלום, קודם כל אני חילוני ולא שומר את רוב הדברים אך חשוב לי להדליק נרות חנוכה.

אתמול אבא שלי קרא לי להדליק נרות, התעכבתי כמה שניות והוא כבר התחיל להדליק ולהתפלל ואני עוד לא היתה לי כיפה על הראש וכו' והייתי בחדר אחר בבית ולא נכחתי בהדלקה. שאלתי אותו למה הוא עשה את זה ולא חיכה לי עוד כמה שניות והוא טען שאני צריך לבוא מיד ושהוא לא מחכה לי וכו' וכו'... התעצבנתי מאוד אבל מה שעשיתי זה פשוט להדליק עוד חנוכיה ולברך לבד וכו'.

מבחינתי היום כל יום להדליק חנוכיה בנפרד לאבא שלי (באותו הבית) בגלל שאנחנו לא מסתדרים בקטע הזה והוא לא מחכה לי בכוונה (אני יודע שזה בכוונה, הוא עשה לי את זה גם במצבים שהייתי חייב להתעכב).

האם יש בעיה עם זה שאני אדליק בנפרד? או שאם הוא כבר הדליק אין צורך שאני אדליק (למרות שלא נכחתי)?

תודה.

תשובה

שלום רב!
כל הכבוד על ההתעניינות, ועל הרצון להתחבר ליהדות ולמסורת!
על פי ההלכה, אבא מוציא ידי חובה את כל מי שסמוך על שולחנו. לכן כשאבא שלך הדליק אין צורך שאתה תדליק אחר כך אפילו אם לא היית נוכח בבית באותו רגע.
לפי מנהג הספרדים אין להדליק יותר מחנוכיה אחת בכל בית ולכן אם כך אתה נוהג אל תדליק. אולם לפי מנהג האשכנזים כל אחד מבני הבית מדליק נרות חנוכה ולכן אם אתה רוצה אתה יכול להדליק נרות לעצמך ולברך עליהם.
בהצלחה בצמצום הפערים עם אביך, וחנוכה שמח ומבורך,
יהושע
צוות הר עציון