הדלקת נרות חנוכה לרווקות-המשך

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/12/06 14:00 כח בכסלו התשסז

שאלה

ברשות הרב אני רוצה לשאול עוד כמה שאלות על מנת שהנושא יהיה ברור לי עד הסוף:

א. בימי אמצע השבוע - אם קורה שאני נוכחת בזמן הדלקת נרות אצל הורי, האם אני צריכה להשתתף בפרוטה, או שאבי מוציא אותי גם בלי זה? והאם הדלקה זו פוטרת אותי מהדלקה שלי בדירתי באותו בערב, או שעלי לחזור ולהדליק שוב בדירתי?

ב. לגבי בית מלון למה אי אפשר להשתתף בפרוטה עם זוג אחר כדי שיוציא אותי?

ג. מה קורה במצב שאני מתארחת אצל זוג חברים או משפחה (כגון אחים נשואים/דודים) בביתם, כיצד עלי לנהוג, והאם אז יש אפשרות של השתתפות בפרוטה?

ד. יש ענין ש"בת ברשות אביה", עד שהיא נישאת. האם ענין זה לא נכנס כאן בנושא של הדלקת נרות?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום,

לצערי - עקב חופשה ראיתי את השאלה אחרי חנוכה ונראה לי כחמץ אחר הפסח להשיב על כך.
א. בהדלקת נרות בבית אין צורך ואת מדליקה בבית שוב בלי ברכה.
ב. אפשר.
ג. יש אפשרות ותלוי ברצונך.
ד. מחלוקת אם זו חובת הבית או חובת האדם ולכן לא פשוט הדבר.

בעז"ה, מקווה שלשנה הבאה לא יהיה רלוונטי

בהצלחה,

שי

בברכה,