הדלקת חנוכיה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/12/11 21:46 כד בכסלו התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום

א)אני רווק וגר לבד אני עובד עד שעה מאוחרת לפעמים שמונה בערב.

האם אני יכול להדליק חנוכיה ולברך גם אחרי הזמן?.

ב)אני גר ביחידת דיור בבית קרקע יש חצר שהיא של בעל הבית ויש לי חלון אחד שפונה לכיוון החצר של בעל הבית שאני משכיר היכן המקום הנכון ביותר להדליק את החנוכיה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב
1.אם עבר הזמן של ההדלקה ,ואתה לבד לבד אז פסק הבן איש חי להדליק בלי ברכה אבל ישנם פוסקים המתרים לברך אם ישנם עוברים ושבים ברחוב.
2.אם ישנה אפשרות שיראו את החנוכיה גם מהרחוב או באי החצר אז נהוג להדליק בחלון זה.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן