הגעלת כלים בתוך כלי חמץ

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 18/03/12 21:25 כד באדר התשעב

שאלה

שלום רב

האם ניתן להגעיל לפסח כלים בתוך סיר המשמש ביום-יום לבישול פסטה? באילו תנאים ניתן לבצע זאת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
תהליך ההגעלה פשוט, תחילה ינקו את הכלי וימתינו עשרים וארבע שעות משעת בליעת האיסור, אח"כ ישליכו את הכלי לתוך המים הרותחים, אם אפשר להוציאו ולשוטפו מיד במים קרים מה טוב. ואם קשה, אפשר לכבות את האש מתחת לסיר המים הרותחים ולהמתין עד שיתקרר מעט, ואז לשפוך את המים החמים לכיור ולשטוף מעט את הכלי שהוגעל. אפשר להשתמש לצורך ההגעלה בכל אחד מסירי המטבח, וימתינו עשרים וארבע שעות מהבישול האחרון להגעלה

ולהרחבה ומקור התשובה עיין בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=629
בברכה אייל משה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן