הברית החדשה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/10/08 12:58 יז בתשרי התשסט

שאלה

שלום

לפני מספר ימים קיבלתי טלפון ובוא נאמר שזכיתי בספר אמרתי תודה ואז נאמר בסוף השיחה שהספר הברית החדשה ישלח לביתך, התנגדתי למשלוח ואף התרעמתי על הנסיון הזה, התפתחה שיחה ביננו ברוח הדברים ולאחר שהנציג ראה שאינני מעונין ביקש ממני לעיין בספר ירמיה פרק לא פסוק לא, עיינתי וכך כתוב" הנה ימים באים נאום ה' וכרתי את בית ישראל ואת ברית יהודה ברית חדשה לא כברית אשר כרתי את אבותם ........" עד סוף פסוק לד'.

פסוקים אלו גרמו לי לתחושה אי נוחות ועניין זה לא מרפה ממחשבתי פניתי אלייך בכדי שאולי אתה תרגיע את מצפוני

תודה אבשלום

תשובה

למד את פירושו של הרמב"ן לספר דברים, פרק ל' פס' ו', ד"ה: "ומל ה' אלוקיך את לבבך ואת לבב זרעך" וכן פירושו לבראשית, פרק ב' פס' ט' ("עץ הדעת טוב ורע") החל מן המילים "והנכון בעיני". שם יש תשובה לשאלתך.