האם מותר לי כיהודי מאמין להכנס להכנס לכנסיה ו/או מסגד?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/12/07 15:16 טז בטבת התשסח

שאלה

האם מותר לי כיהודי מאמין להכנס להכנס לכנסיה ו/או מסגד?

מחר פשוט יש לי טיול לרמלה והם רוצים להכניס אותנו שם גם לכנסיה וגם למסגד...

על פי סבתא שלי שהיא שומרת והכל היא אומרת שאסור לשניהם..

ע"פ חיפוש במספר אתרים באינטרנט רשום שאסור לכנסייה ומותר למסגד ובחלק מהאתרים ההיפך...

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי על מנת לדעת האם לצאת לטיול הזה או לא..

תשובה

בע"ה
על פי ההלכה אסור ליהנות מכל מה שקשור לע"ז, וגם אסור להתייחס בכבוד לכל אמונה אחרת חוץ מהיהדות. (כמובן שאת האנשים המאמינים אנחנו מכבדים, גם אם לא מסכימים איתם)לכן, לכנסיה , שלרוב יש בה אלמנטים של עבודה זרה- לא נכנסים מסיבה זו , ויהודים טובים בכל מקום גם מקפידים שלא לדרוך בכנסיה אחרת או במסגד.
ניתן למצוא סבות להיכנס למקומות מסויימים, לצורך לימוד וכד' אבל יש לשאול על כל מקום באופן ספציפי.
ההרגשה של סבתא שלך היא בריאה מאד.