האם מותר לחגוג מסיבת בר מצווה בתקופת בין המיצרים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/04/05 18:46 טז בניסן התשסה

שאלה

שלום רב

ברצוני לשאול האם ניתן לחגוג לבני מסיבת בר מצווה בתקופת בין המיצרים

לתשובתכם

אודה

שרגא אייזן

תשובה

שלום וברכה

חגיגת בר מצוה זוהי שמחה, וימי בין המיצרים אינם נחשבים לימי שמחה.
אמנם, יש לחלק בין עלייה לתורה בשבת של הבר מצווה לבין חגיגה באמצע השבוע. בשבת אפשר לעלות לתורה ולקיים סעודות שבת עם הרבה משתתפים ובני משפחה, מאחר ואין דין אבלות בשבת, ומאחר ואין זה בכלי שיר.
מסיבה באמצע השבוע היא יותר בעייתית מאחר ומסיבה היא מעשה של שמחה, יש בו שירה, ופעמים אף תזמורת מנגנת. דבר זב דומה מאוד לדין חתונה שאין עורכים בימים אלו. כמו שדוחים חתונה לאחר ימי בין המיצרים ורק אז עורכים חופה כך יש לדחות את מסיבת הבר מצוה.