האם מותר להרוג שרצים שרצים בבית שמפריעים?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 14/04/10 14:05 ל בניסן התשע

שאלה

האם מותר להרוג שרצים בבית כמו נמלים,ג'וקים וזבובים??

כי בעצם אני לקוח "חיים" מיצור חי ואין לי זכות לעשות זאת בעצם.. רציתי לדעת מה ההלכה ואם מותר אוו אסור.

ואם מותר להרוג אז רק אם הם מפריעים? ואם לא מפריעים אז אסור? לדוגמא היום ישבתי בחדר והיה זבוב ולא רציתי שהוא יציק לי אז הרגתי אותו, ורציתי לדעם אם זה בסדר, תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

איסור צער בעלי חיים, שהוא אכן אסור קיים רק כאשר אין הוא צורך האדם.

הרי מותר לנו לשחוט כבש כדי לאכול אותו, ומותר מעיקר הדין גם לעשות ניסוי בבעלי חיים.

ולכן מותר להרוג בעל חי אם הוא מציק ומזיק או עלול להזיק.

לכן מותר להדביר את הבית מחרקים וכדומה
ומותר לך להרוג זבוב המציק לך.

בהצלחה