האם לא הגיע הזמן לבטל את ההסדר?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 03/01/03 14:14 כט בטבת התשסג

שאלה

האם לא הגיע הזמן לבטל את ההסדר?

כלומר, להמשיך בצורת הלימוד אבל לעשות שירות צבאי מלא?

הציבור הדתי לאומי נפגע מכך, לדעתי.

תשובה

[מקומו של ההסדר]

מסגרת זו תישאר עוד שנים רבות אחרי שמסגרות שונות ייעלמו.
לדעתך זו פגיעה, לדעתי זה קידוש ה' ממדרגה ראשונה והצלחה מסחררת מעל לכל פרופורציה. שותפים לדעתי קצינים רבים ובעיקר מג"דים שרבים ביניהם מי יקבל את הבני"שים.
חשוב לדעת אנו אמורים להרים 2 דגלים: דגל התורה ודגל הלאומיות.
כדי לכבוש את שני היעדים הללו כראוי יש צורך לבנות מסגרת [לרבים] (לבודדים יש מסגרות אחרות וטוב שכך) שתאפשר הצמחה של ת"ח ראויים יחד עם לוחמים שיהיו מסוגלים להילחם בחילות השדה לכשהשעה תזדקק לכך. כמו כן, בחור בודד במחלקה אינו משפיע ביחס ישיר כפי שמשפיעה מחלקה שלמה בתחומים רבים במערך הצבאי ואני מאמין שכאשר תגיע לשם תבין זאת היטב. ישיבת ההסדר היא חממה גדולה לגידול ציבור אידיאליסט שיהווה חוד החנית למנהיגות המדינה לכשהציבור יקיא את המערכות הנוכחיות וימאס בהם.

[ניפגש בישיבה וכל טוב!]

צוות שו"ת ישיבת מעלות.