האם הרגשתי נכונה..?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/08 16:47 ו באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני שבועיים בערך היה לנו מבחן בגיאוגרפיה.

אני למדתי מה שלמדתי, ובאותו יום של המבחן בבוקר חברה שלי הביאה מבחן משנה שעברה (מחברה שלה שגדולה מאיתנו בשנה) במקצוע הזה. למדנו מהמבחן שלה.

כאשר הגישו לנו את המבחן, התברר שזה בדיוק אותן שאלות(אפילו אותו סדר) של המבחן שממנו למדנו! -לא ידענו שזה יהיה אותו מבחן- אותן שאלות.

היום החזירו לנו את המבחן, בזכות זה שלמדנו מהמבחן ההוא, קיבלנו ציונים טובים מאוד.

אני וחברתי מרגישות שרימנו, כי ככה לא ידענו כל כך טוב את החומר ורק בגלל ששיננו את המבחן משנה שעברה קיבלנו ציונים מעולים, האם הרגשתינו נכונה?

תודה רבה מראש! יום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם לא ידעו שיהיה אותו מבחן, אלא אתן למדתן באופן עצמי את החומר מהמבחן של שנה שעברה, אינני רואה כל חיסרון, שהרי עיקר רצון בית הספר שהתלמיד ילמד, ואתן למדתן, וזה שהיה אותו שאלון אין כאן חסרון. עלו והצליחו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון