האיחוד הלאומי

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/02/06 21:24 ט בשבט התשסו

שאלה

שלום!

אני בת 15 ואני לומדת באולפנא בצפון!

כשאני חושבת על ארץ ישראל כואב לי הלב!

אני רוצה להתנדב לאיחוד הלאומי.. האם זה כדאי בכלל??

ואני גם פוחדת שאני יטעה במה שאני יעשה, והרי כל דבר קטן והכי קטן משפיע על הארץ כולה ועל העם כולו בצורה הכי גדולה שאפשר.. מה עושים?איך עושים??

תשובה

שואלת יקרה, שלום וברכה.
אשרייך!!
אשרייך שאת שייכת לנוער שכואב לו הלב בגלל ארץ ישראל!
הלב אכן כואב על ארץ ישראל, כאב עצום, דוקר. אם הלב היה יכול לצעוק במילים את צערה של ארץ ישראל... אבל הלב סובל בפנים, בשקט, ומתפלל לגאולה השלימה.
אבל הלב גם שמח שהוא לא לבד, שיש לו לקב"ה בנים אהובים שכואבים את כאבו של ה' על ארץ ישראל.
אשרייך!!
לשאלה מה לעשות: ללמוד מהתורה. התורה מלמדת אותנו מה לעשות. זכית ללמוד באולפנא, יש לך רבנים טובים וצדיקים שלמדו גם הם תורה. אין אפשרות לטעות בחסד, בצדקה, בתפילה, בלימדו תורה, בהתחזקות בצניעות ובכלל בדקדוק במצוות. ה' שמח על כל שביב קדושה בעולם.
כל הלכה וכל דבר אמונה שתלמדי - ותיישמי - הוא רווח נקי לעם ישראל, לארץ ישראל ולה'.
בברכת חברים לכאב ולאמונה,
יגאל ללום, ישיבת הר ברכה.