דיני אבל ביום ירושלים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 19/04/07 14:43 א באייר התשסז

שאלה

אני בשנת אבל על אבא שלי. עוד מעט יש את יום ירושלים ויש תהולכה ענקית של כל בני הנוער מהרחבי הארץ- ריקודגלים. השאלה שלי היא האם מותר לי להשתתף בחגיגות?

[בכל מקרה אני אשתתף בצעדה,בתור צעדה לכותל.. אני שואלת אם מותר לי להשתולל, לשיר ולרקוד במהלך הצעדה..]

תשובה

שלום לך,
בשנת האבל על הוריו , גזרו חכמים על האבל איסור שמחה, אסור זה כולל שמיעת כלי זמר וריקוד.
לכן עצם ההחלטה שלך להשתתף במצעד מוטלת בספק בעיני.
זכרי , ההמנעות משמחה היא למענך כדי שתוכלי לתת לאבל את מקומו הראוי , ולהפיק ממנו את המירב , כחלק מחזרה בתשובה , ועייני בשו"ע יו"ד סימן שצד סעיף ו ובסימן שצא .
בברכת בבנין ירושלים תנוחמי,
אריאל פריש