דיני אבלות

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 09/12/10 14:00 ב בטבת התשעא

שאלה

ביום יג' בטבת תשע"א תתקיים האזכרה של אימי היקרה (יג' יוצא יום ראשון בערב עד שני בערב לפי היום היהודי). אני ממוצא ספרדי וברצוני לדעת האם אפשר לעלות לבית העלמין ביום ראשון בצהריים לפני תפילת מנחה ולאחר מכן, בערב - לאחר תפילת ערבית, לארוך את סעודת המצווה.

או שמא המנהג הוא רק לעלות לבית העלמין ואת סעודת המצווה ניתן לארוך בערב של יום שני, קרי- לאחר שמסתיים יום השנה.

תודה רבה

תשובה

שלום

נהגו לעלות לבית העלמין ביום הפטירה עצמו. אין חובה כזו, זה רק מנהג.

נהגו שביום זה עושה סעודת מצוה עם דברי תורה וברכות לעילוי נשמת הנפטר. אך אם מסיבות טכניות קשה הדבר או שבאותו יום לא ניתן (שבת או חג) מותר לשנות את היום, וראוי להקדים ולא לאחר.

כל טוב