דיני אבלות - חשוב ודחוף

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 06/07/05 15:13 כט בסיון התשסה

שאלה

השלום והברכה!

רציתי לשאול לגבי דינים מסוימים של אבלות...

משפחה אבלה שאני מכירה החלה לשבת שבעה ביום ראשון (הלוויה נערכה בארבע בצהרים באותו היום).

השאלה היא עד מתי הם יושבים שבעה? והאם מותר להביא לאבלים (הם ספרדים) אוכל עבור שבת, כאשר באים לנחמם ביום שישי...?

תשובה

בע"ה
האבלים קמים מהשבעה בשבת בבקראחרי התפילה.
למעשה - כיון שבשבת אין אבלות בפרהסיא ואני מניח שיהיו עם האבלים עוד קרובים וכד', הרי שהם ישבו ליד השלחן כרגיל גם בער"ש, אבל כל אחד בחדרו ,יהיה חייב במנהגי האבלות גם במשך הלילה.
לפני שבת מותר להם לרחוץ פניםידים ורגלים לכבוד שבת, וללבוש בגדי שבת.
ומן השמים ינוחמו,
שבת שלום, אליעזר