דחייה במשפחה בגלל זוג הומואים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/04/16 18:31 יא בניסן התשעו

שאלה

שלום רב,

אשמח להארה ועזרה בסוגיה משפחתית על רקע דתי.

אנחנו מוזמנים לקרובי משפחה בערב החג אך יש תנאי, והיא שבני לא יגיע עם בן זוגו.

הקרובים – שומרי מסורת ואינם מוכנים בשם הדת לקבל את הקשר, ובודאי שלא לארח בביתם זוג הומואים.

ואילו בני וחברו לא יסכימו להתפצל בכל פעם שייתקלו בדחייה. אני רוצה לציין שהמשפחה של החבר הן הקרובה והן המורחבת קיבלה את בני בידיים פתוחות.

אנחנו מתלבטים איך לנהוג, האם לתמוך בבן ולסרב להתארח?

האם להתארח ולהשאיר את הבן לבדו?

הרי יהיו עוד הרבה אירועים במשפחה, וחלק מהמשפחה שומר מסורת, האם אנחנו לקראת קרע משפחתי?

מודה מאד על ההקשבה ומקווה לקבל מענה

תשובה

שלום וברכה

לשאלה עדינה ורגישה זו כנראה שאין תשובה אחת שהיא התשובה הנכונה. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שיש מרכיבים רבים למציאות זו: אחדות המשפחה; כבוד בני האדם; איסור התורה על משכב זכר ועל זוגיות שאינה חלק מ"ודבק באשתו"; ועוד ועוד. כיוון שכל מרכיב שונה ממקום למקום, ובעיקר – בשל העובדה שיש רצונות מנוגדים, למן העובדה שזה הבן שלכם והצורך בחיים משותפים עימו ועד הברית שיש לנו עם הקב"ה וההתנגדות לזוגיות מעין זו – המצב מורכב ומסובך.
מה נראה לי ? נראה לי בראש ובראשונה שלא מסלקים בן ומשאירים אותו במקום בו אין הוא יכול לקיים ליל הסדר. הדבר אינו עומד בניגוד לכך שאין לתת לגיטימציה לחיים זוגיים חד-מיניים, ועל כן יש צורך לעשות משהו שיביא לידי ביטוי את שני הצדדים – הן את העובדה שלא זורקים בן למקום אחר, והן את הברית שיש לנו עם הקב"ה ועם ההלכה המלאה.
וכך צריך לנהוג לאורך זמן – לא לתת לגיטימציה ולהתנהג כאילו זוגיות כזו היא מהלך מותר על פי התורה, ולא לשכוח לעולם כי מדובר בבן שלכם.
\
כל טוב וחג שמח