דחוף: כניסת כהן לביה''ח לצורך לידה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 06/11/02 23:09 א בכסלו התשסג

שאלה

שלום,

לפני כשבוע הפניתי למרן שאלה (ע"י הרב אורן בן-דוד מבית-אל) ע"ד כניסתי לבה"ח הר-הצופים ע"מ ללוות את אשתי שת' לזמן לידתה(בעוד ימים ספורים בעזה"י).

תשובת מו"ר היתה שעלי לברר את הדבר עם הרב כורש מביה"ח הר-הצופים. הרב הנ"ל אמר לי שלפי דעתו אין אפשרות להימנע מטומאת מת כיון שלא מודיעים להם כאשר מעבירים נפטר ממקום למקום אחר (ורק לשהות כמה דקות בלבד בשעת צורך גדול).

ובכן, רצוני לדעת מה דעת מרן בזה ? במידה ויורה כפי שהורה הרב הנ"ל, האם יש היתר ללוות לזמן הלידה ובאילו תנאים (מקום, זמן וכו') הדבר מתאפשר ?

האם מותר לבקר לאחר הלידה ?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב, שאלתי את הגר"מ אליהו והוא ענה לי שהכי טוב, לפני שנכנסים לביה"ח לטלפן לרב כורש ולברר האם מעבירים מת באותו זמן ממקום למקום, או שיפנה אותך לאחראי שיודע האם מעבירים מת באותו זמן ממקום למקום, ואם אין אפשרות, מותר להכנס לביה"ח ללידה אבל אחרי הלידה אסור להכנס לבקר
בברכת לידה קלה, צבי קוסטינר