דחוףףףף

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 16/12/08 16:29 יט בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבודו,

שאלתי היא כזאת: האם הרסתי לעצמי את החיים בגלל שהייתי בהלויה בזמן המחזור?? ונכנסתי לתוך בית העלמין..

בואותו יום שהודיעו לי שחבר לעבודה נפטר הייתי במחזור (סליחה על הישירות) ויש לי חברה מאוד דתייה והא אמרה לי לא ללכת או לפחות לא להכנס עד לקבורה ופשוט לא הקשבתי לה ונכנסתי עד לקבורה לצערי הרב!!! היא מאוד הפחידה אותי ואמרה לי שזה סוגר את המזל..

האם באמת סגרתי לעצמי את המזל ?? איך מתקנים טעות כזאת? מה אפשר לעשות? האם לקחת על עצמי משהו?? אני כבר לא יודעת מה לחשוב מצפה ממך שתעזור לי, זה ממש חשוב לי אני במצב רע ומאוד מפוחדת אני כל כך כועסת על עצמי שלא הקשבתי לה, הרי היא יודעת למה היא אמרה לי את זה ולא סתם הייתה אומרת לי לא ללכת ואני כל כך טיפשה שלא הקשבתי מה עליי לעשות????

תודה מראש מכל הלב

תשובה

ראשית, אשריך שזכית לעשות את אחד מהמצוות החשובות ביותר והיא לווית המת.
זהו חסד של אמת.
אומנם יש מנהגים שונים, ואפשר שחברתך נוהגת כך. אולם למי שאין לו מנהג בית בדבר מסויים אין הוא צריך להחמיר על עצמו.
ולכן אם רצית ללכת להלוויה, הדבר נחשב כמצווה חשובה ואין את צריכה לחשוש שהקב"ה יפגע בך בגלל שקיימת מצווה זאת.
נסכם: אין איסור מדינא להכנס לבית קברות לאישה בעת נידתה. ואף שיש מי שנוהג כך, הרי מי שאין לו מנהג בזה אינו צריך להחמיר על עצמו.

שתזכי להרבה שמחה וגמילות חסדים.