דגלנות, ברכות השחר, ציפורניים, פעולה והבדלה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/06/09 14:47 י בסיון התשסט

שאלה

שלום,

יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו עליהם:

1.האם מותר לעשות דגלנות כאשר או הבנות או הבנים על הבמה? כלומר אין מצב שבנים בנות יחד, מה גם שבדגלנות בעצם הרעיון לא עושים תנועות גוף יותר מדי חדות, רק הולכים ומזיזים את הדגלים..

ד"א הדגלנות עצמה תהיה בלילה (חשוך..) ומיותר לציין שהבנות יהיו לבושות צנוע לגמרי חצאיות ארוכות חולצת תנועה רחבה.. זוהי מסורת של הסניף ועניין מורכב של ויכוחים של שעות על מעורב-נפרד, גם בהקשר של ההתנהלות של הסניף. לכן אקח את התשובה לא בתור התחייבות אלא ע"מ שאדע באופן כללי מהי ההלכה בעניין זה. 2. ברכות השחר- האם אסור לאכול כל דבר לפני שאומרים?

3. נאמר לי כי אישה הרה שדורכת על ציפורניים מפילה את תינוקה. האם זה נכון ומהו המקור לכך?

4. האם מותר הלכתית לבת להעביר פעולה לבנים שעברו בר מצווה, אבל עם עוד אנשים נוספים? כלומר לא כל תשומת הלב מופנת לבת, אלא עומדים ומעבירים פעולה 4 אנשים..

5.מדוע אסור לאכול לפני ששומעים הבדלה? למה אי אפשר פשוט להגיד "ברוך המבדיל בין קודש לחול"?

תודה רבה מצטערת על האורך.. לא דחוף שתענו מהר!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

1. עניני צניעות מחולקים לשניים
הראשון דברים מוחלטים האסורים ללא קשר למנהג המקום וחלק שני שהמושפע ממנהג המקום ולחלק זה שייך עניין הדגלנות בחברה תורנית יהיה זה לא צנוע ובחברה דתית רגילה אין עם זה בעיה 2. לעניין אכילה בבוקר -אסור
3. לעניין ציפורניים בגמרא מועד קטן אמרו שאסור לזרקן במקום שיש נשים אך כל הנזק רק כשהונחו במקום ולא הוזזו משם [אך לא נראה לי שהכוונה שבוודאות מפילה כפשוטו]
4. לענין הדרכה מעל גיל מצוות עדיף להמנע ומ"מ כנ"ל בתשובה 1
5. תקנת חכמים מפני כבוד ההבדלה [ אולי דומה להשכמת הבוקר = השבוע חדש אך זו רק סברא שלי ]

להלן מקורות התשובות מספרי פניני הלכה ורביבים להרחבה עייני שם
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן