גרוש רווקה נהלים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 04/07/07 11:50 יח בתמוז התשסז

שאלה

יש לי כמה שאלות

1) האם אנו צרכים שבע ברכות במהלך השבעה ימים שאחרי החופה? (אני גרוש היא רווקה)

2) האם בניי ובתי הקטנים יכולים ללות אותי לחופה?( אין לי הורים)

3) האם במקרה שלי החופה חייבת להיות תחת כיפת השמים (אני אשכנזי)

תודה

תשובה

שלום וברכה
1) נוהגים9 לברך את שבע הברכות גם כאשר גרוש נושא רווקה
2) הבנים בהחלט יכולים להיות נוכחים בחופה אך מומלץ שזוג נשוי בנישואין ראשונים ילווה לסימן ברכה
3) המנהג אצל האשכנזים לקדש תחת כיפת השמים לסימן ברכה, אך אין זה חובה ובמקום שהדבר מכביד על האורחים או שחם מאד וכד' ניתן לקדש בפנים.
בברכת מזל טוב