גלשתי לאתרי סקס - מה יקרה לי? - 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 02:49 יז בטבת התשסד

שאלה

ראיתי שענית למישהו על הסכנה בצפיה באתרים פורנו הוא שאל "מה יקרה לי" ומה שהבנתי הוא שאתה רוצה לומר לו שאם הוא לא מסכים שאחרים יראו בסרטים כאלו את אחותו, הוא אלא יכול לראות את ערוות האחיות של אחרים.

מלבד המימד המוסרי, האם יש עוד סיבות שמזיקות לאדם עצמו?

אם אפשר שהרב יסביר משהו מהפנימיות של התורה.

תשובה

בס"ד

המימד המוסרי שכתבתי בתשובה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30126
הוא באמת נכון.

ארץ מצרים שהיתה ["ערות הארץ"] היא גם ["בית עבדים"]. ומאז ועד היום, בכל מקום העולם מי שמסתכל באופן לא שיטחי רואה ש"עבדות באה עם עריות".

ובלשון ימינו ישראל היא מקום ראשון (כמעט) בעולם ב"סחר בנשים"!! מיותר לומר שזה לצורך עריות!! בקיצור - איסורי עריות באים תמיד עם פגיעה חמורה ב"בין אדם לחברו".

[{***********]}

ביקשת הספר על פנימיות הדברים. מה יקרה לך בפנימיות
הענין.

ובכן. במימד פנימי של הדברים צפיה באתרי פורנו פוגמת במידת [ה"יסוד"] של האדם עצמו.
ומהי מידת היסוד.
במה היא פוגעת?

[ברמה האישית]

** פגם ביסוד מכנס את האדם ואת מחשבותיו ולא נותן לו להוציאם החוצה. לבטא את עצמו ואת מחשבותיו נכון.
** פגם כזה פוגם ביכולת של האדם לשמוח.
** פוגם ביכולת שלו להתפלל.

** פגם זה פוגם ביכולת של האדם לראות דברים במבט כולל ובראיה רחבה. המבט שלו הופך להיות נקודתי וצר והוא לא יכול לראות תמונה בכללותה.
** פגם זה פוגם ביכולת ההבחנה של האדם, הראיה שלו הופכת להיות שיטחית.

[ברמה הבין אישית]

** פגימה כזו פוגמת ביכולת ההשפעה מילולית שלו.
** פוגמת ביכולת שלו להתחבר עם אנשים אחרים.
** פוגמת בקשר שלו עם הוריו, אשתו, וילדיו.

[בינו לבין אלוקים]

** פגימה כזו פוגמת ביכולת שלו להתפלל.
** כשהוא מתפלל - תפילתו לא נשמעת.
** הוא מאבד קדושה וטעם במצוות והמצוות נעשות טפלות - חלילה.

[ברמה הכלכלית]

** פגם כזה פוגם ביכולת שלו להנות מהכסף שלו. הוא יכול אולי לאסוף\להרויח כסף, אבל הוא לא נהנה ממנו, וזה כאב יותר גדול.

[ברמה לאומית]

** פגם זה פוגם בקשר של האדם לארצו. גם אם הוא מבין ערכה של הארץ - הקשר שלו פחות מאוד.

[סיכום]
יש עוד הרבה דברים שחסרון ב"מידת היסוד" פוגם. אבל הדברים שכתבנו הם הדברים הבסיסים והחשובים לכל אדם, וחבל להפסידם בצפיה במידה זו.

[יש תיקון]
יש תיקון היסוד והוא נעשה בדרך כלל בימי השובבים.

אחד הדברים שעוזרים לתיקון הוא לבישת ציצית. ומי שמרגיש שצריך בזה יותר עזרה - ילך עם ציציות בחוץ הראיה של הציציות משפיעה ומתקנת. נסה ותיכווח.

יש כאן באתר כמה תשובות על כך. ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19445

בהצלחה