גילגול נשמות ותחיית המתים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/01/07 15:03 כא בטבת התשסז

שאלה

בגיגול נשמות- הנשמה עוברת מספר צורות והיא כמה אנשים במהלך הגילגולים.... ויש גם את תחיית המתים שבא אנו מאמינים באמונה שלמה... בתחיית המתים- איך נשמה שעברה מספר גילגולים תקום לתחייה בכל הצורות שהיא היתה??? איך כמה אנשים יקומו לתחייה, אם לכולם היתה נשמה אחת שפשוט עברה ביניהם גילגולים???

תשובה

שלום רב
נושא הגלגולים הוא נושא של פנימיות התורה, נושא שאנו האנשים הפשוטים איננו מבינים בו. אכן אנו פוגשים במקומות רבים דברי חכמים המדברים על גלגולים, אך אין לנו באמת מושג בנושאים האלו, והם גם לא תורמים לנו דבר לעבודת ה' שלנו. לכן בדברים אלו הגישה הנכונה והטובה היא שלא להתעסק יתר על המידה בשאלות שאנו לא מבינים.
לכן צר לי אך אינני יודע לענות על השאלה למרות שהיא שאלה טובה, ואף אינני חושב שכדאי להתעסק איתה אלא חשוב שנשקיע את עצמנו בשאלות כיצד אנו מתקדמים בעבודת ה' וכו'.
שיהיה כל טוב והמון הצלחה
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il