גזל

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/11/06 18:26 יח בחשון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אמא שלי קנתה אבוקדו בשוק. במהלך הקניות היא נתקלה במישהו [היא לא יודעת להגיד אם הוא היה אישה או גבר כי היה חושך], והשקיות של שניהם התפזרו. לאחר שאמא שלי הגיעה הביתה ופתחה את השקיות היא שמה לב שיש שתי שקיות עם אבוקדו. כנראה שהיא לקחה בטעות גם את השקית של האדם שבו היא נתקלה.

מה עליה לעשות?

תודה

תשובה

בסד

שלום רב.
סליחה על האחור..

מצד אחד היא התחיבה במצוות השבת אבדה עוד לפני שהאדם האחר התייאשולכן לכאורה צריכה לטפל באבוקדו באופן כלכלי נבון עד שיבוא אליהו ויגלה מי הבעלים. מאידך מסתבר שהבעלים מחל במחילה גמורה על השבת האבדה לאחר מכן כי אין לו מושג כנראה מי לקחה לו את האבוקדו.
הלכה למעשה יכולה לרשום באיזה שהוא מקום ברור ושמור אצלה ערך האבוקדו בכסף עם פרטי תאריך ומקום האירוע ע"מ שתוכל להחזיר את ערך האבוקדו כאשר הדבר יהיה רלוונטי.
(וזו מידת חסידות.)
בברכה