גזל זמן בלווית המת ברשות הרבים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/02/03 15:24 כה באדר א'

שאלה

שלום!

רציתי לשאול אם יש בהלוויה המונית עניין של גזל זמן, מכיוון שההולכים בהלוויה הולכים גם בכבישים וחוסמים דרכים רבות, וגורמים בכך לעיכוב של כל הנהגים בכביש.

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה ה' אדר ב' תשס"ג

שלום רב!

כל דבר שמקובל לעשותו ברשות הרבים, והעושים בודאי אינם מתכוונים להפריע לאחרים, אלא עסוקים באותו דבר שמקובל לעשותו, אין בדבר משום גזל זמן. לעיתים חוסמים כבישים בשביל אירוע ספורטיבי או הפגנה או דברי רשות אחרים, בודאי אם מדובר על דבר מצוה כמו לווית המת, הדבר מותר, לכך מיועדת רשות הרבים לכל צרכי הרבים, צרכי הרשות וצרכי מצוה, ואין בזה שום בעיה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן