גוש קטיף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/10/05 11:34 כה בתשרי התשסו

שאלה

לצערי לא הספקתי להיות בכל ישובי הגוש.במקרה ואבקר בישובי הגוש ,כעת תחת שלטון המחבלים, האם עלי לברך "מציב גבול אלמנה" או שמא מברכים רק בזמן שלטון יהודי.במידה והתשובה חיובית יש לדבר השלכה על כל כפר וכפר בארץ שתושביו ערבים.

בתודה מהמצפה לגאולה קרובה.

תשובה

בס"ד

מציב גבול אלמנה נחלקו הפוסקים האם תלוי בריבונות או לא, ומכיוון שכך אין לברך ברכה זו ללא ריבונות ישראלית מסוימת, אבל ברור שבמצב הנוכחי אין מקום לברך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ