גוש קטיף

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 11/09/05 15:21 ז באלול התשסה

שאלה

בס"ד

רציתי לשאול אם האסון שקרה לארה"ב הוריקן קטרינה זה בגלל שהאמריקאים רצו שגוש קטיף יתפנה אז ה' שלח להם פינוי הרבה יותר גדול וההרס הרבה יותר גדול.

תודה ויומטוב!

תשובה

שלום וברכה
האסון שקרה בארה"ב הוא דבר נורא והקב"ה מרחם על כל בריותיו, ואם חטאו המנהיגים מדוע סובלים האנשים.
אנחנו לא יודעים חשבונותיו של מקום ואל לנו להיגרר לאיזה שמחה לאיד במצב כזה, הדבר גורם חילול ה' ואינו מוסיף זכויות לעם ישראל.
כדאי להתמקד במה שקורה אצלנו להוסיף אחווה בעם ישראל לעשות חשבון נפש אמיתי במיוחד בחודש אלול ובימי התשובה.
הכי נוח לחפש את האשמה בכל העולם ואצל האמריקאים, אבל לדעתי כדאי לעשות את חשבון הנפש פנימה ולברר מדוע התגשמה הנבואה "ולא תקיא הארץ אתכם...".
בברכה