גוש קטיף - למה ה' עשה לנו

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 30/05/06 19:39 ג בסיון התשסו

שאלה

למה? למה הקב"ה נתן שיקחו לנו חלקים מא"י הרי הוא לקח אותנו לעם סגולה ונתן לנו ארץ שנחיה בה אז למה הוא עשה זאת?

אנחנו כ"כ השתדלנו קיימנו עצרות,תפילות,הפגנות וכ"ו

זה לא עזר בשום דבר??

מקווה לתשובה תודה וימטוב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב
אינני יודע. אנו איננו יודעים את חשבונותיו של הקב"ה, אנו יכולים לדעת רק מה הוא דורש מאיתנו, מה עלינו לעשות. וזה לא השתנה. עלינו להמשיך בכל כוחנו בבניית עם ישראל, בבניית מלכות ישראל, ובעבודת ה' בכלל – לימוד תורה, תפילה, מצוות חסד וכו'. נכון יש עיכובים ונסיגות בתהליך הכללי, והם כואבים מאד. אבל עלינו להתבונן במהלך הכללי ולראות שסך הכל הכיוון הוא קדימה. ועלינו להמשיך.
ובכלל עלינו לזכור שכאן את המעשה הנורא הזה עשו אנשים. עשו אותם אנשים שנחלשו ואנשים שפעלו מתוך אינטרסים ואנשים שטועים וחושבים שכך יועילו לעי"ש והיו גם אנשים טפשים ואף רעים. ולכן מה לנו כי נלין עליו, הרי אנחנו כלומר אחינו, אנשים מתוכנו, הם שעשו זאת בניגוד לרצונו והוא אכן הניח להם. ולכן עלינו לשאול איך אנו מתקנים את המצב ומשנים ומקרבים וכך נוכל למנוע מעשים נוספים כאלה.
אל ייאוש!
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן